harald vlugt HJ 1

Deze is litho + collage is in 2001 door van Harald Vlugt (1957) gemaakt. Vervolgens verzorgde meester-drukker Gertjan Forrer een oplaag van 99 steendrukken in het formaat 60 x 80 cm op BFK Rives 310 grm papier.

Nicolaas Jozef Harald Vlugt (Bergen, N.H.,1957) is Nederlands beeldhouwer, collagist en graficus. Hij woont en werkt in zijn studio in een oude likeurstokerij midden in de Amsterdamse Jordaan.

In 2009 werkte Vlugt aan een grote opdracht voor het nieuwe cruiseschip Nieuw Amsterdam van de Holland-Amerika Lijn. Voor dit nieuwste en grootste cruiseschip van de Holland Amerika Lijn maakte hij het meest prominente kunstwerk op het schip. Het kunstwerk "Nieuw Amsterdam" is een 2 x 7 meter grote handmatige collage waarbij Vlugt speelt met het beeld van het huidige New Yorkse skyline gezien vanuit New Jersey.

In september 2012 toonde Harald Vlugt samen met David Mach ( GB ) het grootste gedrukte kunstwerk ter wereld in het centrum van Keulen, als onderdeel van de mondiale fotobeurs Fotokina. Het gedrukte kunstwerk van 5 x 1000 m kwam in duizenden vaandels vrij komen te hangen in een voor de gelegenheid ontworpen en gebouwde "Kathedraal" opgebouwd van bouwsteigers.( hoog; 45 m., diep; 80 m.). Het kunstwerk had als naam "House of print" en wordt gesponsord door Canon, HP, Epson, Afga en Kodak.

Prijs: € 520,00

Bekijk al onze forrer'litho's