Door jarenlange ervaring beheerst Gertjan Forrer alle klassieke lithografische technieken. De stenen kunnen met lithografisch krijt,touche of een combinatie van het oude ambacht en de modernste fotografische en digitale technieken van een drukbaar oppervlakte worden voorzien. Zodoende geniet de kunstenaar bij Forrer steendruk alle artistieke en technische vrijheid.

De materialen waarmee Forrer steendruk werkt zijn van de hoogste kwaliteit Alle inkten zijn lichtecht en het gebruikte papier is 100% katoen en zuurvrij De vervaardigde afdrukken voldoen allemaal aan de zogenaamde museum kwaliteit.
Voor het drukken van een oplage werkt Forrer met een traditionele Johanisberger steendruksnelpers uit 1926 met een drukformaat van 70x100 cm. De afstelkwaliteit is subliem Hierdoor is Forrer in staat van de eerste tot en met de laatste afdruk het Register en kleurbalans constant te houden.

Voor het proefdrukken, montage- en omdruk- werkzaamheden gebruikt Forrer traditionele Krause handpersen met een formaat van 60x80 tot 80x120 cm. Voor lithoprojecten maakt Gertjan Forrer gebruik van de steendrukpersen in het Nederlands Steendrukmuseum te Valkenswaard.