Het Nederlands Steendrukmuseum

Een rijk geïllustreerd hardcover boek over het Nederlands Steendrukmuseum en eerbetoon aan de uitvinding en ontwikkeling van de steendruk en lithografie t/m heden. 

Auteurs: A.J. Vervoorn en ir. Peter-Louis Vrijdag
[Z]OO producties, Eindhoven, oktober 2011

gebonden, 160 pagina’s, 32 x 24 cm
ISBN 9789074009836

Een museum waarvan professor Michael Twyman (Reading University) in maart 2011 in het gastenboek schreef: "A superb museum! I have seen many printing museums around the world but this is the finest display of lithography I have ever seen anywhere. Congratulations!"

Ter gelegenheid van het tienjarig jubileum in september 2011 vond de presentatie plaats van het boek ‘Het Nederlands Steendrukmuseum’.
Een fraai geïllustreerd ‘koffietafelboek’ op groot formaat.

Het is een eerbetoon aan de steendruk en lithografie. Naast een boeiende beschrijving over de museumoprichting en de eerste tien jaar, wordt stilgestaan bij de uitvinding en de mondiale verovering van deze vlakdruktechniek, de opkomst in Nederland, de lithografie in het dagelijks leven en zelfs bij de rol van de lithografie bij de fabricage van de microchip. Interessant zijn ook de columns van 20 internationale professionals uit meer dan zeven landen die over hun relatie met de lithografie vertellen.

Prijs: € 29,95

Bekijk al onze boeken