Poster verlenging

WEGENS SUCCES VERLENGD T/M 19 DECEMBER!

HET BEELD SPREEKT! Art nouveau in de Nederlandse affichekunst

Ontdek de stormachtige opkomst en ontwikkeling van de Nederlandse affichekunst tussen 1890 en 1915! In deze turbulente periode ontwerpen toonaangevende kunstenaars zoals Jan Toorop, Jozef Israëls, Richard Roland Holst, Antoon Derkinderen en Jan Sluijters hun eerste spraakmakende litho’s voor de Nederlandse industrie. Zij werken hiervoor op het snijvlak van kunst en reclame.

Art nouveau, de nieuwe artistieke beweging, domineert. Naast reclamelitho’s van toonaangevende ontwerpers zijn ook boekversieringen en gelegenheidsgrafiek uit dezelfde periode te bekijken – verfijnde, sierlijke, maar ook opmerkelijk vlak-decoratieve en geometrische ontwerpen.

Deze vroege werken, in uiteenlopende stijlen, maken het beeld compleet van de in Nederland opkomende ‘nieuwe kunst’ rond de vorige eeuwwisseling.

Plan je bezoek

Duik in de wereld van de steendruk en lithografie in het Nederlands Steendrukmuseum! Plan je bezoek en reserveer alvast online je tickets.

Audiotour Het beeld spreekt!

Bij de expositie Het beeld spreekt! is een audiotour van izi.Travel beschikbaar: luister naar de verhalen van conservator Lisette Almering en leer alles over art nouveau in de Nederlandse affichekunst.

  • Tip: installeer alvast de app van izi.Travel op je smartphone voorafgaand aan je bezoek.
  • Ben je de oordopjes van je smartphone vergeten? Voor € 1,50 zijn oordopjes verkrijgbaar in onze museumwinkel.

Lezing Het beeld spreekt! op 17 december

Meld je nu aan voor de lezing van conservator Lisette Almering op vrijdag 17 december - een absolute must voor elke kunstliefhebber!

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten in het museum? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, en volg ons op Facebook, InstagramTwitter en LinkedIn!

Theure Jacques Zon Toorop Slaolie Holst Jacques Zon Slaolie 71