- via deze website
20180309-_5D39185-Steendrukmuseum Valkenswaard

Het Nederlands Steendrukmuseum te Valkenswaard breekt wederom het bezoekersrecord. In 2019 heeft het museum ruim 7.500 bezoekers mogen verwelkomen! Hiermee is het laatste record van 2018 alweer verbroken.

Het succes is vooral te danken aan de succesvolle exposities over de kunstenaar Leo Gestel en rondom het thema 100 jaar Vrouwenkiesrecht. Deze expositie ‘Vrouwen in zicht, op weg naar gelijke rechten!’ is nog t/m 23 februari te bezoeken. Daarnaast trokken de vele activiteiten, zoals de workshops, lezingen en het Litho XXL project met Beeldenstorm/Daglicht veel bezoekers.

In 2020 staan er diverse mooie activiteiten op het programma: Op zaterdag 2 februari organiseert het Nederlands Steendrukmuseum in samenwerking met Art Dumay een Kunst en Curiosa dag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Entree museum inclusief het laten beoordelen van maximaal  3 items € 4,00. U bent alvast van harte welkom.

Verder wordt een grote expositie georganiseerd over de beroemde Art Nouveau kunstenaar Alphonse Mucha en staat er een kunstpresentatie rondom de hightech lithografie in samenwerking met ArteZ, NXP en ASML op de planning. Dus in 2020 is er wederom volop te beleven in het museum!

Steendruk en lithografie

Het Nederlands Steendrukmuseum neemt je mee in het ontstaan en ontwikkeling van de steendruk en lithografie. Alois Senefelder ontdekt dat in 1798. Hij brengt daarmee de wereld de ultieme techniek om snel, massaal en voordelig afbeeldingen te maken. Vanaf 1837 kan dat ook in kleur. Deze ontdekking is nog steeds springlevend. De hedendaagse offsetdruk en zelfs de microchip waren er zonder deze uitvinding niet gekomen.

Vorige bericht:
Volgende bericht:

Eindpresentatie Litho XXL

Litho XXL 1

Op zaterdag 30 november is in het Nederlands Steendrukmuseum te Valkenswaard de feestelijke eindpresentatie van de prachtige resultaten welke zijn voortgekomen uit het experimentele kunstproject: LITHO XXL. Dit project is een samenwerking tussen het...

Lees meer

4 maanden geleden - via deze website

Terug naar het overzicht van actualiteiten