DSC09944

De komst van een nieuw door ons uitgegeven boekje rond Vincent van Gogh bracht ons vanmiddag naar 'De Oude Rechtbank' te Eindhoven. Na een welkomstwoord van onze bestuursvoorzitter Ron de Bruijn stond de auteur Jack van Hoek stil bij de totstandkoming van zijn publicatie. Aanvullend vond de overhandiging van het eerste exemplaar plaats aan de burgemeester van Eindhoven John Jorritsma. Hij sprak lovende woorden uit en uit alles bleek dat hij het boekje inmiddels grondig heeft bestudeerd.

Speciaal welkom
Ook werden speciaal verwelkomd de bekende Nuenense Van Gogh kenner Ton de Brouwer, de heer Nico Verlaan, hij is de kleinzoon van de lithograaf die aanwezig was in 1883 bij de totstandkoming van de litho De Aardappeleters en Robert en Juultje van Rixtel die voor de fraaie vormgeving garant stonden. Afsluitend nam Marcel Duijghuisen, directeur van het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven ons op een relatieverende en vermakelijke wijze mee naar het Eindhoven uit de tijd van Vincent van Gogh.

Nieuwsgierig geworden?
Het boekje De Eindhovense kennissen van Vincent van Gogh is vanaf 15 december voor € 10,- te koop in de museumwinkel van het Nederlands Steendrukmuseum, Oranje Nassaustraat 8 te Valkenswaard en te bestellen via de museumwebshop. Later vindt ook wederverkoop elders in Nederland plaats.

Valkenswaards Weekblad DSC09928 DSC09949 DSC09957 GrootEindhoven IMG-20161215-WA0000