Cover boek De Eindhovense kennissen van Vincent van Gogh door Jack van Hoek - low res

De Eindhovense vrienden van Vincent van Gogh - De drukker, de lithograaf, de fotograaf en de schilder

Vincent van Gogh kwam tijdens zijn Nuenense periode (december 1883 tot november 1885) vaak in Eindhoven, waar hij vrienden, kennissen en leerlingen had. Auteur Jack van Hoek heeft geprobeerd zo veel mogelijk informatie te achterhalen over de personen met wie Van Gogh toen omging. Dit geeft niet alleen inzicht in het verrassend drukke sociale leven van de schilder, maar ook in diens experimenten met lithografie en fotografie voor het reproduceren van zijn werk.

Daarnaast maakt de lezer kennis met een aantal kleurrijke inwoners van het zich op dat moment snel ontwikkelende industriële stadje Eindhoven. Het boek is het resultaat van ruim 35 jaar research door de auteur. Zowel op locatie als in archieven en door het navraag doen bij de nabestaanden.

Het boek is op donderdagmiddag 15 december in Eindhoven gepresenteerd aan burgemeester John Jorritsma van Eindhoven. In aanwezigheid van Marcel Duijghuizen, directeur Regionaal Historisch Centrum Eindhoven, de Nuenens Van Gogh kenner Ton de Brouwer en auteur Jack van Hoek.

Een ideaal geschenk voor de Van Gogh liefhebber. Ook voor hem / haar die dacht al alles te weten over deze kunstenaar ...

auteur: Jack van Hoek
uitgave: Nederlands Steendrukmuseum | 2016
aantal pagina’s: 64
vormgeving: vanRixtelvanderPut ontwerpers
Drukwerk: UNICUM | Gianotten Printed Media, Tilburg
ISBN 978-9492172-12-9
Prijs: € 10,- excl. verzendkosten

Het is te bestellen via onze webshop en tevens verkrijgbaar in onze museumwinkel.

#ISBN 978-9492172-12- 9 #VincentVanGogh #boek #bestseller #Eindhoven #Nuenen #Zundert #kunsthistorie #schilder #fotografie #burgemeesterjorritsma