- via deze website

Hoera! Het Nederlands Steendrukmuseum gaat weer open! Na maanden van sluiting openen we op dinsdag 2 juni om 13.00 uur weer onze deuren, uitsluitend via vooraf gekochte tickets. Vanaf 2 juni is ook, ruim twee maanden later dan gepland, de bijzondere en langverwachte expositie Alphonse Mucha, Meester van de Art Nouveau in het museum te bezoeken. Voor het eerst in ruim vijftien jaar is een groot overzicht van het lithografische werk van deze belangrijke Tsjechische kunstenaar weer in Nederland te zien.  

Coronaproof museum

Om een bezoek zo veilig en aangenaam mogelijk te maken, treffen we de nodige maatregelen conform de richtlijnen van het RIVM en het protocol van de Museumvereniging. Dit betekent onder meer dat je uitsluitend online tickets met een tijdvak kunnen kopen (koop je ticket hier), is een looproute aangebracht en word je via banners geïnformeerd over de coronamaatregels in het museum. Een link naar alle coronamaatregelen vind je hier: Coronamaatregels NSM.  

Expositie Alphonse Mucha

Ruim een eeuw geleden veranderde Alphonse Mucha de kunst voorgoed. Rond 1900 lanceert hij zijn eigen stijl in Parijs. Met zijn innovatieve litho uit 1894 voor Sarah Bernardt wordt Mucha direct beroemd. Zijn werken met sierlijke lijnen, weelderige motieven en sensuele vrouwen groeien uit tot de iconen van die tijd. La Style Mucha wordt synoniem voor de Franse Art Nouveau. Een dwarsdoorsnede van zijn lithografische werk is van 2 juni tot en met 27 september bij ons te zien. Meer informatie over deze bijzondere expositie en de activiteiten vind je hier, expo: Alphonse Mucha.

We zijn ontzettend blij dat we weer open mogen en we je deze bijzondere expositie eindelijk kunnen laten zien. We heten je dan ook van harte welkom in ons museum.

Vorige bericht:

Vier op 10 juni Wereld Art Nouveau Dag in ons museum!

Wij vieren feest!! 10 juni is het namelijk Wereld Art Nouveau Dag. In Nederland wordt dit groots gevierd met tal van activiteiten. Ook wij vieren mee, en met wel een heel leuke actie. Op woensdag 10 juni krijgt ELKE VIJFDE BEZOEKER de catalogus...

Lees meer

4 maanden geleden - via deze website
Volgende bericht:

Nationale Museumweek 2020: Persoonlijke Pronkstukken 

Deze week is het Nationale Museumweek, een week waarin wij normaal gesproken onze museumdeuren wagenwijd openzetten voor iedereen die onze prachtige collectie wil ontdekken. Dit jaar doen we het net even anders en brengen we een aantal van onze...

Lees meer

5 maanden geleden - via deze website

Terug naar het overzicht van actualiteiten