- via deze website
Litho XXL 1

Op zaterdag 30 november is in het Nederlands Steendrukmuseum te Valkenswaard de feestelijke eindpresentatie van de prachtige resultaten welke zijn voortgekomen uit het experimentele kunstproject: LITHO XXL. Dit project is een samenwerking tussen het Nederlands Steendrukmuseum en Beeldenstorm/Daglicht uit Eindhoven samen met kunstenaars Ide André, Marjolein Landman en Annemarie Slobbe.

De presentatie start om 14.00 uur, inloop is vanaf 13.30 uur. Tijdens de presentatie zal internationaal gerenommeerd kunstenaar Herman Noordermeer een lezing geven over zijn XXL litho’s. Aansluitend presenteert kunstenaar Piet van Bragt, verbonden aan het Van Abbe Museum in Eindhoven, de bijzondere XXL-litho’s van de drie kunstenaars. Vanaf 15.00 uur is er een feestelijke borrel ter afsluiting van het succesvolle project. U bent van harte welkom!

Doel van het project was om de kennis van de lithografische techniek te actualiseren bij een nieuwe generatie kunstenaars en innovatieve toepassingen ervan te stimuleren. De drie speciaal hiervoor geselecteerde kunstenaars hebben gedurende enkele weken de kans gekregen om nieuw werk te maken vanuit onorthodoxe toepassingen op het gebied van hedendaagse visuele kunst. De kunstenaars zijn hiermee aan de slag zijn gegaan onder begeleiding van meesterdrukker Gertjan Forrer en adviseur Ingrid Simons.

De resultaten van het kunstproject LITHO XXL worden na de eindpresentatie gedurende enkele weken tentoongesteld in het Nederlands Steendrukmuseum.

Litho XXL 3 Litho XXL 2 Litho XXL 1
Vorige bericht:

Wederom bezoekersrecord voor Nederlands Steendrukmuseum

20180309-_5D39185-Steendrukmuseum Valkenswaard

Het Nederlands Steendrukmuseum te Valkenswaard breekt wederom het bezoekersrecord. In 2019 heeft het museum ruim 7.500 bezoekers mogen verwelkomen! Hiermee is het laatste record van 2018 alweer verbroken.Het succes is vooral te danken aan de...

Lees meer

5 maanden geleden - via deze website
Volgende bericht:

Demonstratie Polyester litho zondag 17 november 15.00 uur 

Graag nodigen wij u uit voor een demonstratie Polyester litho.Deze demonstratie zal a.s. zondag 17 november in het atelier van het Nederlands Steendrukmuseum worden gegeven door Louise de Vries Lentsch (www.atelier-de-garage.nl). Start van de...

Lees meer

7 maanden geleden - via deze website

Terug naar het overzicht van actualiteiten