8 april 2017 t/m 9 april 2017
Ons echte goud verticaal zwart

Van 3 tot en met 9 april vindt landelijk de Nationale Museumweek plaats.
Het thema luidt: 'Ons Echte Goud'

Het Nederlands Steendrukmuseum participeert hierin met een GRATIS openstelling op zaterdag 8 en zondag 9 april en VRIJ ENTREE voor bezoekers van 0 t/m 18 jaar van dinsdag 11 t/m zondag 9 april.

De museumweek is het grootste culturele evenement van Nederland met deelname van ruim 300 musea die lid zijn van de Nederlandse Museumvereniging. Een goede reden de twee musea in Cultureel Centrum CAROLUS in de Oranje Nassaustraat 8 te Valkenswaard te bezoeken. Het zijn ons Nederlands Steendrukmuseum en het Valkerij en Sigarenmakerijmuseum. De toegang is gratis en er veel te zien en te doen. Ook de Sint Nicolaas Gildekamer opent de deuren voor jong en oud.

Kortingacties in de museumwinkel
In het Nederlands Steendrukmuseum beleeft men ‘alles’ over het ontstaan en toepassing van de uitvinding van de steendruk en lithografie. Ook de relatie met de microchip wordt getoond. Momenteel trekt de expositie ‘MOBILITEIT in STEENDRUK' met prachtige affiches en ander gesteendrukt werk en prentbriefkaarten uit Brabant veel landelijk bezoek. Ook is de film MOBILITEIT in BEELD het bekijken beslist waard!

Voorts is er doorlopend film over de steendruk en zijn er op beide dagen drukdemonstraties met uitleg in het museumatelier en ook zullen de ruim 100 jaar oude kolossale drukpersen gedemonstreerd worden. De museummedewerkers beantwoorden graag vragen van het bezoek. Tijdens het museumweekend zijn er diverse speciale aanbiedingen in de museumwinkel in dit enige museum ter wereld over steendruk en lithografie. Bovendien is er voor iedere bezoeker een leuke attentie.

Beide dagen gratis entree
Beide dagen zijn het Nederlands Steendrukmuseum, Valkerij en Sigarenmakerijmuseum en de Gildekamer van 13.00 t/m 17.00 uur GRATIS toegankelijk. In de foyer is o.a. koffie, thee en fris te krijgen. Adres: Cultureel Centrum Carolus, Oranje Nassaustraat 8 te Valkenswaard.

DSC_3470 DSC00349 DSC00318 IMAG1645 IMG_4008 IMG_4078