18 april 2014 t/m 21 september 2014
3140473 Litho's met een S poster A3

LITHO´S met een S !!!
i.s.m. stichting Archaeopteryx Lithographica

Van vrijdag 18 april t/m zondag 21 september 2014 is in het Nederlands Steendrukmuseum te Valkenswaard de expositie 'LITHO'S MET EEN S' te zien.

Na de recente expositie “Is dàt ook een litho?” met kunstlitho's uit eigen collectie heeft het Nederlands Steendrukmuseum met deze nieuwe expositie met contemporaine kunstlithografie de samenwerking gezocht met uitgever, grafiekpromotor en bovenal steendrukker Aad Hekker van de stichting Archaeopteryx Lithographica. (www.lithographica.nl).

Archaeopteryx is de Griekse naam voor oervogel, de missing link tussen reptiel en vogel. Wij kennen deze als fossiel, gevonden in gesteente waaruit ook lithostenen worden gedolven: de Archaeopteryx Lithographica.Voor deze organisatie staat deze oervogel voor het oude en het nieuwe. Dàt is wat zij beogen: nieuwe ongekende beelden op oude ambachtelijke manier mogelijk maken.

De steendruk en lithografie is springlevend! Mondiaal wordt deze grafische techniek in ere gehouden door kunstenaars die zich laten leiden zoals de uitvinder Alois Senefelder het de wereld leerde, maar ook het experiment zeker niet schuwen.

De expositie toont een fascinerende selectie door steendrukker Aad Hekker gedrukte litho’s van de beeldend kunstenaars Nicole Schulze, Cristina Secco, Kees Slegt, Matthijs Sluiter, Paul Smulders, Laurien Sneep en Ruud Spil. De expositie is in eigen beheer samengesteld in nauw overleg met Archaeopteryx Lithographica en mogelijk gemaakt door de sponsors, donateurs en vrienden van het Nederlands Steendrukmuseum.

Geen toeslag
Het entreebewijs van het museum geeft zowel toegang tot de vaste collectie als de expositie LITHO´S met een S !!!

Terug naar het overzicht van actualiteiten